2011. szeptember 5., hétfő

STREET FASHION BUDAPEST: A KONFERENCIA


FaceHunter Budapesten



esemény a facebookon:


2011. szeptember 7-én kerül megrendezésre a SFB történetében újabb mérföldkőnek számító Street Fashion Budapest: A konferencia, amely a szervezők reményei szerint az év egyik legnagyobb divateseménye lesz!

Magyarországra látogat a világhírű streetfashion blogger Yvan Rodic/FaceHunter, aki utazásai során rengeteg jobbnál jobb fotót készített már és most kifejezetten a konferencia kedvéért jön el Budapestre, közvetlenül a New York Fashion Week előtt!

Két elismert kutató is érkezik a rendezvényre a London College of Fashion-ből: Agnes Rocamora, aki a divatblogok, streetfashionblogok jelenségével, a divatvilágában betöltött szerepével, sikerével ismerteti meg a nagyközönséget, valamint Djurdja Bartlett, aki az 1940-es évek végén, az 50-es évek elején születő szubkutúrák világába nyújt betekintést. Terítékre kerülnek az orosz silagi-k, a csehszlovák pásek-ek, a lengyel bikiniarze-k és természetesen a magyar jampecek!


Steiner Kristóf Tel Avivból küld, egy, a konferencia számára készített videóprezentációt -kis meglepetéssel fűszerezveJ -, hogy megismertesse a nézőket a Közel Kelet új divatfővárosának arcaival, a high fashion és az utca világával.


Simonovics Ildikó, az SFB létrehozójának előadása megnyitja az SFB 2010 arcainak gardróbjait: kiderül, hogy tudomány és streetfashion hogy férnek meg egy kalap alatt.


A délutáni szekció a magyar divat elismert szereplőié (Maróy Krisztina , a Glamour főszerkesztője, Szűcs Péter a Marie Claire vezető szerkesztője, Abodi Dóra a Dora Abodi márka vezető tervezője és tulajdonosa, valamint a Fashion Video Fesztivál egyik főszervezője, Balla Vivien, fotográfus), akik az elmúlt 5 évben radikálisan megváltozott ONLINE / OFFLINE divatszcéna kulisszáiba engednek betekintést!


S ez csak pár program az egész napon át tartó eseményből, hiszen rengeteg divatbloggerrel és a magyar divatvilág krémjével találkozhanak a Kiscelli Múzeumba látogatók.

Ez lesz az év eseménye, hiszen divatőrültek és példaképeik együtt tölthetnek egy teljes napot!


SZENTELJÜNK EGY NAPOT A DIVATNAK, MERT MEGÉRDEMLI !


A KONFERENCIA ideje alatt izgalmas kiállítások és vetítések várják a látogatókat. Mindegyikben közös: a divat.

What’s in your bag?- Mi van a táskádban? hangzott a Street Fashion Budapest projekt 2011-évi kampánykérdése. iPad, iPod, telefon (Blackberry), fényképezőgép (Canon), naptár, körömlakk, esernyő (Accessorize), kulcsok, összecsukható tükrös-fésű (Pylones), dezodor, kézkrém, ajakápoló … és miegymás, kinek éppen mi rejtőzik a táskájában. A válasz(ok) a jelenkor városi „utazóinak” elengedhetetlen kellékei és kiegészítői. A kampány tulajdonképpen egy játékba burkolt adatközlési felhívás - mindenki maga tölti fel a táskájában található kellékekről készült fotót - melyben divat és mobilitás halmazainak egy különleges metszéspontja jön létre. A legérdekesebb táskaleltárokat az SFB konferencia alatt futó vetítésen lehet szemügyre venni, akár csak a hazai divatblogok legjobb streetfashion fotóit, a mashKULTURE Juicy, az Ourstyle, a Cyclechic.hu, a Style & Budapest és természetesen az SFB jóvoltából.


Egy exkluzív kiállítás keretében ismerkedhetnek meg Miss KK-val. Valószínűleg már sokan találkoztak műveivel Budapest utcáin. A jellegzetes már-már meghökkentő életnagyságú babamontázsokat készítő street artos lány munkái azonnal felismerhetőek. Alkotásaihoz gyakran ismerős arcokat használ, például Marilyn Monroe-t, Palvin Barbarát vagy Mihalik Enikőt. Több ezer divatfotóján photoshoppal variálja a ruhákat, cipőket és kiegészítőket.
A 22 éves lány legfőbb inspirációja a divat, már ovis korától egyedi ruhákat hordott. A divattervező szakiskola elvégzése után vett lendülettel 4-5 éve foglalkozik aktívan a street arttal. Miss KK imád az utcán alkotni, ahol az emberek nap mint nap látják munkáit és „ismeretlenül” is kíváncsiak rá. Az utca enigmatikus hölgyének babáit a Kiscelli Múzeumban rendezett mini tárlaton lehet megcsodálni.


Várjuk azokat is, akiket a divatnál az utazás hoz jobban lázba. A Néprajzi Múzeum EtnoMobil 2.0 projektjében egy lakókocsi járja az országot, szeptember 7-én éppen a Kiscelli Múzeumban tart pihenőt. A mozgás, az utazás, a mobilitás, a menekülés, az üzleti út, a felfedezés, a diaszpórák utazásai, a kamaszok mobilitása, a turizmus, a rendszeres munkába járás, a tájékozódás, valalmint a modellezés, vagy épp a városi kerékpározás. Ahány ember annyi tárgy, és annyi személyes történet köti össze a lakókocsi gyarapodó tárgy együtteseit. Hozzon Ön is egy tárgyat és mesélje el a történetét, hozzájárulva ezzel a projekt további bővüléséhez. Az EtnoMobil 2011. szeptember 7-én várja látogatóit a múzeum udvarán.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...