2012. szeptember 29., szombat

Inspiration: Wedding style











Az egyik barátnőmnek ma van az esküvője és arra gondoltam, hogy ebben a témában keresek inspirációs képeket. Alig tudtam választani a gyönyörűséges menyasszonyi ruhák között...:) Örülök neki, hogy most divatos a csipkével való kombinálás és a természetesen eső hajzuhatag, mert nagyon közel áll hozzám ez a stílus...


One of my friends has her wedding today so I was thinking of finding some inspirational photos in the topic. I could barely choose from the gorgeous wedding dresses...:) I'm glad that laces are fashionable just like long, natural hair, because that is my style...

2012. szeptember 27., csütörtök

Necklaces

Which one do you like?

1. Dannijo



2. Christian Dior



3. Yves Saint Laurent



4. Lizzie Fortunato



5. Akong



6. Sergio Rossi

http://www.style.com/

2012. szeptember 26., szerda

I met Chiara, The Blonde Salad’s blogger





Azt hiszem azt az érzést nem lehet leírni, amikor az ember találkozik a példaképével vagy a kedvenc színészével, énekesével… Hol is történhetnek az emberrel ilyen csodák, minthogy az álmok városában, New Yorkban!:) Az én kedvenc külföldi blogom a The Blonde Salad (http://www.theblondesalad.com/2012/09/new-york-fashionweek-day-6.html), amit mindennap követek. Nagyon nagy népszerűségnek örvend külföldön, több mint 200 ezer rajongója van a Facebookon. Chiara már saját cipőmárkával rendelkezik, és minden évben beutazza a világot… Itt még több infót találhattok a sikereiről: http://www.theblondesalad.com/about
Számomra példaértékű, ahonnan párév alatt eljutott a nulláról. Amikor kiutaztam a New York Fashion Weekre titkon gondoltam rá, hogy milyen jó lenne személyesen is találkozni vele. Már éppen lemondtam volna róla, amikor az utolsó napon megpillantottam a Lincoln Center előtt. Egy kicsit izgulva odamentem hozzá, hogy bemutatkozzak neki, és hogy készítsünk egy közös képet. Élőben is egy nagyon kedves, közvetlen lány. Hihetetlen érzés volt személyesen is beszélni vele. Azt hiszem, ezzel további motivációt kaptam a blogom folytatásához…:)



A Cosmon még több képet láthattok Chiara outfitjéről:


Chiara outfitje:
Felső: vintage
Cipő: Valentino
Karkötő: Cartier, Tiffany&Co
Táska: Valentino
Blézer: Atelier Azza


Festy outfitje:
Felső: Urban Outfitters
Szoknya: Zara
Bakancs: Pimkie
Táska: Donna Karan New York
Nyaklánc: Urban Outfitters


I think it is an inexpressible feeling to meet your idol or your favourite actor, singer... Where else can these kind of wonders happen to you but in the city of dreams, New York!:)
My favourite foreign blog is The Blonde Salad (http://www.theblondesalad.com/2012/09/new-york-fashionweek-day-6.html)
which I follow every day.
It is very popular abroad, it has more than 200 thousand fans on Facebook. Chiara has her own shoe brand and she travels the world every year...
You can find more information about her success story here:  http://www.theblondesalad.com/about

For me it is exceptional where she got in a few years from nothing. When I travelled to New York Fashion Week, I was secretly hoping to bump into her.
I was about to forget it when I saw her in front of the Lincoln Center on the last day. I went to her excitedly and introduced myself, we took some photos together. She is a very kind and friendly girl as I thought. It was unbelievable to talk to her personally. I guess I got some more motivation to continue my blog...

You can see more pictures of Chiara's outfits on Cosmo:

http://www.cosmopolitan.hu/fashion_beauty/2012/09/26/vajon-kivel-talalkozott-festy-new-yorkban/

Hungaropress Divat kvíz!



A szeptember a divat hónapja a Hungaropressnél! Nyerd meg a 10.000Ft értékű kupont, amit teljes egészében levásárolhatsz könyvekre vagy újságokra a Hungaropressnél! A játékba kerüléshez csupán annyit kell tenned, hogy „LÁJKOLOD” a Hungaropress facebook oldalát, „OSZD MEG” ezt a nyereményjátékot, és VÁLASZOLJ egy egyszerű kérdésre! (A válaszhoz segítséget találsz a Hungaropress oldalán: www.hungaropress.h)!

Itt találjátok a kérdést:

2012. szeptember 25., kedd

Deutsch Vogue






A Vogue-t általában angolul és franciául szokták olvasni. Úgy gondoltam, hogy érdekes lenne német változatot is beszerezni, mert nagyon közel áll hozzám ez a nyelv. A szeptemberi számban találtam egy szuper divatanyagot: fekete modellekkel mutatják be a nagyon színes őszi divatot. Arra bíztatnak bennünket, hogy merjünk bevállalósak lenni, és nincsenek határok az öltözködésben!

Olyan jó, hogy már itthon is hozzá lehet jutni a külföldi magazinokhoz a Hungaropressnél: http://www.hungaropress.hu/
és ezekben a boltokban: http://www.hungaropress.hu/hirlap_konyv_uzletek.php, mert sok ötletet, inspirációt lehet belőlük meríteni…


People usually read the Vogue magazine in English or French. I thought it would be interesting to buy its German version as I quite like this language. I found a good fashion article in the September edition:
 They show the colourful autumn fashion with black models. They are trying to encourage us to be brave enough and there aren't any limits in fashion!

It is very handy that you can get these foreign magazines in Hungary too from Hungaropress: http://www.hungaropress.hu/
and also in these shops: http://www.hungaropress.hu/hirlap_konyv_uzletek.php They can give you a lot of new ideas and inspirations...

2012. szeptember 24., hétfő

Magenta- Shopping Night


Megújult a Magenta belvárosi üzlete. Ezen alkalomból 2012. szeptember 27.-én (csütörtökön) az ünnepélyes boltmegnyitót egy SHOPPING NIGHT eseménnyel ünnepli a cég. A 17:00 és 22:00 óra között érkezők 25% kedvezménnyel vásárolhatnak bármilyen terméket. Az érdeklődőket a Megasztáros Nagy Adri fogadja Hungária pezsgővel és apró falatkákkal.

Az új bolt design a nemzetközi trendeket követi, romantikus stílusban készült, egy régi kor letűnt kincseit idézve. Érdemes ellátogatni 27.-én a belvárosi üzletbe, hogy az új miliőben csodálhassuk meg Dankó Ágnes legújabb kollekciójának darabjait.


Cím: Budapest. V. kerület Haris köz 1.
Időpont: 2012.09.27. 17:00-tól 22:00-ig.

2012. szeptember 20., csütörtök

Őszköszöntő Nyüzsi Vásár

Bloggerek, akik élményt ajándékoznak





A PandArte blog írója, Bánhidi Dóra, már évekkel ezelőtt a fejébe vette, hogy minden olyan dolgot megismertet a nagyközönséggel, ami egy kreatív ötletből született meg. Blogján rengeteg tervezőről, innovatív ötletről, helyről és designról ír, mert ezzel szeretné inspirálni az embereket arra, hogy megtalálják önmaguk „ajándékát”, vagyis azt, hogy ők miben a legkreatívabbak. Hogy ezek az alkotók ne csak online felületen jelenjenek meg, hanem személyesen is bemutatkozhassanak, Dóri szervezett nekik egy kézműves és design vásárt a kedvenc kávézója teraszára. A Tranzit Art Café nyár elején egyszer már biztosította a helyszínt, és mivel a visszajelzések azt igazolták, hogy nagyon szimpatikus volt a vásár családias hangulata és barátságos légköre, szeptember 22-én ismét nyüzsgés lesz a teraszon! Egyedi termékek közül mindig izgalmas dolog válogatni, főleg ha magyar alkotók készítik őket, és pláne, ha megfűszerezzük a vásári hangulatot egy kis játékkal is. Minden résztvevő felajánl egy kis apróságot, amit bárki megnyerhet, akit érdekel ez a világ. Ezúttal a Nyüzsi Vásárnak lesz egy kiemelt vendége is, Hozleiter Fanny, azaz Mosolyka személyében. Ő is tele van kreatív ötletekkel, ráadásul imádja a magyar tervezők ékszereit, úgyhogy nem is kérdés, ott a helye!
Fanny egy rendkívüli teremtés, aki ismeri Őt, igazán szerencsésnek mondhatja magát. A fiatal lány csak úgy habzsolja az életet, pedig másfél éves volt, amikor kiderült, izomsorvadása van. Akkor az orvosok azt mondták, jó, ha a 18. életévét megéri majd, de ma már 24 éves, szinte állandóan mosolyog, és minden egyes nap újabb akadályok leküzdésével bizonyít önmagának az embereknek és sorstársainak. Tapasztalatait, érzéseit Mosolyka blogján osztja meg a nagyvilággal, amit lassan már az egész ország ismer, hiszen Fanny nem tud és nem is akar megülni a fenekén, mindig kitalál valamilyen megmozdulást. Pár hete például „Ragadj rám!” akciójától volt hangos a sajtó. Kitalálta, hogy reklámfelületként értékesíti kerekes széke hátulját, így teremtve plusz bevételi forrást magának és sorstársainak.

„Számtalan kerekesszékes nem tud dolgozni, mert nem kap rá lehetőséget. Ezzel a karitatív reklámmal munkát kapnának”

Legújabban pedig saját festésű bögréit készíti otthon, amit azért talált ki, hogy jól, vagy még jobban induljon a reggelünk. „Kevés dolgot tudok pillanatok alatt megváltoztatni, de egyet bármikor, a hozzáállásomat. Állandóan a kezemben van a lehetőség, hogy döntsek. Feladom vagy megcsinálom. Legyen valami a meleg kávé, tea vagy a hideg kakaó közben, ami figyelmeztet arra, hogy te döntöd el, hogy milyen kedved van, hogy állsz a napodhoz és mit hozol ki belőle. Úgy forgatod, ahogy Neked tetszik. Egy kis üzenet minden napra tőlem.”

Fannyval bárki beszélgethet majd a vásáron, higgyétek el, érdemes tanulni Tőle! A bögréit pedig természetesen hozza magával, így egy kis darabot mindenki haza tud majd vinni Mosolyka életszeretetéből

A Nyüzsi Vásár időpontja: Szeptember 22., szombat, 11:00-18:00

Helyszín: Tranzit Art Café, ( XI. kerület, Bukarest és Ulászló utca sarok)

2012. szeptember 17., hétfő

New York Fashion Week VI. - In the backstage







A fashion week egyik legnagyobb élménye az volt számomra, hogy bejuthattam a Noon By Noor backstage-be.  Megpróbáltam nektek minél több képet készíteni.

A post további részét a Cosmo blogomon olvashatjátok:

2012. szeptember 16., vasárnap

New York Fashion Week V.









Készítettem pár hangulatos képet az egyik kedvenc városrészemről a Sohoról. Nagyon megfogtak ezek a kis barátságos különleges utcák, amik tele vannak designboltokkal és éttermekkel.... Meg is jelöltem az egyik helyet Festy matricával, amit remélem még viszont láthatok...:)


I took some nice pictures of a favourite district of mine, the Soho in New York. I loved these friendly, little streets, full of design shops and restaurants... So I marked one of the places with a Festy sticker which I hope I can see sometime again...:)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...