2012. október 29., hétfő

Nyerj VIP belépőt a Fashion Video Festival Afterpartyjára!

Fashion Video Festival és a Festy in style közös játékot indít, amivel 1-1 páros belépőt sorsolunk ki a Fashion Video Festival Hivatalos Afterpartyjára az Akvárium Klubban!


Mit kell tenned, hogy nyerj?

Válaszolj az alábbi kérdésre helyesen:
1. Mikor alapítotték a Fashion Video Festivalt?
a) 2011
b) 2005
c) 2010

A válaszodat küldd el nov 6-ig a festyinstyle@gmail.com-ra.

Fashion Video Festival Afterparty




A Fashion Video festival 3 hatalmas afterpartyt szervez idén november 10-én az Akvárium Klubban!


Emika, a cseh szarmazasú, Bristolban nevelkedett énekesnő és zenei producer ismét hazánkba látogat, hogy a tavaszi nagysikerű showja utan ismét misztikus bűvkörébe vonja a magyar közönseget. Fellépése ezúttal a Berlini elektronikus zenei szintér virtuóz Hard Wax DJ legendájával, Pete-el gazdagodik, aki a 2 óras szenzuális live szettet pörgős és táncolható turntable show-al egészíti ki. Emika magyar kapcsolódási pontokkal is rendelkezik, hiszen legutóbbi, Jimmy Edgarral kozosen keszitett videójan számos magyar divatszakember is közreműködött. A sokoldalú énekesnő most az egyik legizgalmasabb és trendsetter hazai divatrendezvény, az immáron harmadik jubileumát ünneplő Fashion Video Fesztival hivatalos after partyján lép fel, így ez alkalommal a színpadképen kívül a tancparketten is igényes és sexy közönségre szamíthatunk. Ez a hosszú november éjszaka az Akváriumban azért is külonleges, mivel a magyar közönség elsőként hallhat dalokat Emika jövőre megjelenő új albumáról. A hazai oldalról is jó kezekben van a party, hiszen az Act Records alapitó Dj Isu és a Kollektivábol jól ismert Popbitch felel majd a kellemes átvezetésekért.

Fashion Video Festival 3 Hivatalos Afterparty
EMIKA LIVE set ( Ninja Tune - UK ) + DJ Pete ( Hard Wax - Berlin )
ISU (Technokunst / Lick The Click! - HU)
Popbitch ( Kollektiva - HU )

November 10, Akvárium klub, 22.h-tól

Jegyvásárlás: 2000 HUF, elővételben a helyszínen vagy a jegy-hu-n: 1600 HUF

A buli FB eventje:

November 9-10-én a Fashion Video Festivalt is érdemes látogatni a Design Terminalban, hiszen idén is izgalmas programokban bővelkedik.

2012. október 27., szombat

Academy of Art University








Egyik nap érdekes dolog történt velem:  betoppant a munkahelyemre egy futár és hozott egy csomagot San Franciscoból, amiben egy bemutatkozó kiadványt találtam az Academy of Art University-ről. Azóta se sikerült rájönnöm, hogy miért kaptam és hogyan találtak meg, mert levelet nem írtak hozzá… J


Something interesting happened to me the other day: a delivery boy appeared at my workplace and brought a parcel from San Francisco, it had an introductory edition about the Academy of Arts University in it. I still don't know why I got it, how they found me because there was no letter enclosed... :)

2012. október 26., péntek

Interview: Gooix






Szeretnék neket bemutatni egy új ékszer márkát a Gooix-ot, amelyrőn megtudhattok többet a Szabó T. Teodórával, a magyarországi forgalmazóval készített interjúban.

http://www.facebook.com/gooix.hu?fref=ts
http://www.gooix.hu/


Mivel foglalkozol?
Jelenleg a gooix kizárólagos forgalmazásával foglalkozom a családi vállalkozásunkon belül. Az ékszerek világában helyezkedtem el, mint ékszertervező. Gyerekkorom óta ebben a világban vagyok, hisz szüleim is ékszerészek és így a családi vállalkozást is én és bátyjám visszük majd tovább. Mind a ketten ezen a területen tanultunk tovább Olaszországban.
Hol tanultad ezt a különleges szakmát?
Firenzében szereztem a ékszer- és divattervezői diplomámat a Polimoda Fashion Institute-ban 2009-ben. Ezt követően a Nominationnél dolgoztam mint tervező.

Hogyan jött az ötlet, hogy behozd Magyarországra a Gooix-ot?
A gooix pár éve keresett meg. Először a márka dinamikussága, sokrétűsége tetszett meg, hogy szinte minden igényt kielégítenek, a klasszikus ékszerektől a divatos, vagány irányzatig. Másrészt a kiváló minőségű anyagokat használnak. Ezek fontos szempontok számomra. Ezen megléte miatt jött létre az együttműködés, köztem és a gooix között.

Mit érdemes róla tudni?
Érdemes tudni róla, hogy fiatal márka lévén hihetetlen gyors ütemben fejlődik. 5 éve Ausztriába még ismeretlen volt. Ma már nem csak ott de több országban is az elismert márkák közé törte fel magát sokszínűségének köszönhetően.

A gooix mottója, gooix -express yourself! Fejezd ki önmagad!
A gooix egy fiatalos, divatos életstílust kifejező márka, mely tökéletesen illik minden divatrajongóhoz, függetlenül attól hogy milyen stílust képvisel. A gooix órák, ékszerek és kiegészítők magában foglalják a trendi stílusokat és a tökéletes minőséget. A lényeg a változatosság és egyéniség, a gooix mindenkihez illő stílus. A hatalmas befektetéseknek és a kiváló prezentációnak köszönhetően az ékszerboltok egyik legfontosabb márkájává vált. A gooix óriási termékszegmenst kínál minden partnerének- erőteljes ezüst és acélékszer kollekciókat, órakollekciókat, gyűjthető charmokat, gyöngyöket, glamour gyűrűket valamint acél és ezüst karikagyűrűket. A gooix különleges dizájnját fémjelzi egy erős együttműködés a RedBull Torro Rosso Forma1-es csapatának művészével, Knud Tiroch-kal.

Mik a jövőbeli terveid itthon?
Jövőbeli tervek közé tartozik a gooix felfuttatása Magyarországon, hogy minél többen megismerkedjenek ezzel a márkával és tovább folytatni ékszertervezői pályámat a családi vállalkozás keretein belül.

2012. október 22., hétfő

agneskovacs for myopelservice









Az Opel Magyarország rendhagyó módon népszerűsíti legújabb MyOpelService nevű online szervizszolgáltatását. Az autós cég egy fiatal, magyar designert kért fel, hogy készítsen egy exkluzív kollekciót számára. Így született meg az agneskovacs for myopelservice sorozat, amelynek darabjait a myOpelService.hu regisztrálói között sorsolják ki október 11. és december 2. között.


A kampány során a nagy múltú, nemzetközi autógyártó egy feltörekvő magyar tervezővel kollaborál. Az Opel Magyarország Kovács Ágnest, egy fiatal és tehetséges tervezőt kért fel, hogy az Opel legújabb design elemeiből ihletet merítve alkosson egy kizárólag a márka számára készült kollekciót. Ebből a házasságból született az agneskovacs for myopelservice sorozat, amelynek nem titkoltan az Insignia volt a múzsája. A kizárólag extra minőségű bőrből készült, letisztult kollekció minden darabján visszaköszön az Insignia egy tipikus formája.

Az agneskovacs for myopelservice kollekcióban megtalálható szinte minden kiegészítő, amire a hétköznapokon szükség lehet: különböző méretű női és férfi táskák, övek, karkötők, telefontokok, laptop táskák. A páratlan darabokhoz kizárólag a myOpelService.hu oldalon meghirdetett nyereményjáték keretein belül lehet hozzájutni. Ha megtetszik valamelyik táska, vagy kiegészítő, nem kell mást tennünk, mint a saját Opelünket regisztrálni, vagy valamelyik Opeles ismerősünket rávenni erre és máris nagy eséllyel indulhatunk valamelyik pompás darabért!   A nyereményjáték október 11-től december 2-ig tart. Innentől kezdve nyolc héten át, minden hétfőn egy teljes, nyolc darabos kollekciót sorsolnak ki a honlapon regisztráltak között. A kollekciót élőben bárki megnézheti, felpróbálhatja a Black Box Concept Store-ban (Budapest, 1053 Irányi u. 18.). További részletek és játékszabályzat a myOpelService.hu oldalon.


 

2012. október 20., szombat

Fashion Video Festival 3

Alchemy/Chemistry! 






Képanyag Credits
photo: Matyas Misetics
styling: Kata Oltai

hair: Baliko Barsi
makeup: Estee Lauder
clothes: Dora Abodi, Mrs Herskin
model: Dori (Visage)
set design: Matyas Misetics, Kata Oltai
photo assistant: Bence Bakonyi
www.fashionvideofestival.com


A harmadik jubileumát ünneplő Fashion Video Fesitval idén ősszel nov 9-10 között kerül megrendezésre a Design Terminalban.

Az idei évben a hazai divatfilmesek mellett már nemzetközi pályázók is ringbe szállnak, és olyan neves szakemberekből áll az idei zsűri, mint Marie Lannelongue, Francia Glamour főszerkesztője, Maroy Krisztina, a magyar Glamour főszerkesztője, a PENG magazin szerkesztői, Steiner Kristóf popkultúra szakértő és újsáíró, Lakatos Márk stylist.

A divatfilm verseny mellett elhozzák nekünk a nemzetközi divatfilmek legjavát, tematikus blokkokban, divatkonferencián vehetünk részt, megtekinthetjük az idei divatfotó kiállítás válogatását, illetve a külön erre az alkalomra installált Design Terminalt, amely Matisz Alíz kreativitását dicséri, valamint együtt ünnepelhetünk a nyertesekkel a gálán.

Nov. 10-én az Akváriumban felejthetetlen FVF afterpartynak lehetünk a részesei, ahol nem kisebb sztár fogja szenzuális live actjével elkápráztatni a közönséget, mint EMIKA, a Ninja Tune sztárja, akinek
előadása a Berlini elektronikus zenei szintér virtuóz Hard Wax DJ legendájával, Pete-el gazdagodik. A hazai oldalról is jó kezekben lesz az afterparty, hiszen az Act Records alapitó Dj Isu és a Kollektivábol jól ismert Popbitch felel majd a kellemes átvezetésekért.

Az egyre nagyobb hazai és nemzetközi elismerésnek örvendő divatfilmes fesztivál 2011-ben rendezett Japán jótékonysági napjának köszönhetően szerepelt a Mercedes-Benz Tokyo Fashion Week hivatalos oldalán is, a Not Just a Label kiemelten foglalkozott vele, ahogyan a legfontosabb hazai és nemzetközi trendszetter média is.

Program:
2012. nov 8: VIP nap (csak meghívóval)
2012. nov 9. 14.00-21.00h: Divatkonferencia és vetítések (Free entry,
Design Terminal)
2012. nov. 10 20.00 h Díjátadó (Free entry, Design Terminal)
22.00-től hivatalos FVF Afterparty (Akvárium klub, belépő: 2000 HUF,
jegyelővétel az Akváriumban a party megelőzően vagy a jegy.hu-n 1600 HUF)


Részletes program október végén:
www.fashionvideofestival.com

2012. október 18., csütörtök

Bloggers: I met Susie Bubble





New Yorkban a Fashion Week-en abban a szerencsében volt részem, hogy ugyanarra a divatbemutatóra kaptam meghívót, mint a világ egyik legismertebb bloggere, Susie Bubble, aki már több mint hat éve írja a Style Bubble-t (http://www.stylebubble.co.uk). A bemutató után gyorsan elcsíptem, hogy láthassátok, hogyan öltözik egy külföldi divatblogger.


A post többi részét a Cosmo Fashion blogomon olvashatjátok:

2012. október 17., szerda

Picture of the world...

India, Agra

A legelső utazásaim egyike volt India. Úgy emlékszem, másodikos lehettem az egyetemen, amikor nyáron pár társammal egy hónapot töltöttünk Indiában és Nepálban egy szál túrahátizsákkal... Még most is élénken él bennem ez a különleges ország. Ezen az úton nagyon sokat változott a gondolkodásom. Azóta máshogy is látom a világot. Megtanított arra, hogy értékelnünk kell mindent, és a pozitív oldalát kell nézni a dolgoknak. Egy európai számára elképzelhetetlenek az ottani körülmények. Rettentő mocsok volt az utcákon és sok helyen olyan piszkos víz folyt a csapból, hogy fürödni se lehetett belőle. Viszont gyönyörű helyeket láthattam és nagyon kedves emberekkel ismerkedhettem meg. Azt hiszem, bármikor visszamennék Indiába...

2012. október 16., kedd

Dora Abodi Spring/Summer 2013 collection
















Fotó: Baráti Vince
Modell: Rebecca (Icon)
Haj: Richard Pozsonyi
Styling: Dora Abodi


Szeptember 25 és október 4 között a Paris Fashion Week-en kiállított, 2013 tavasz-nyár New Golden Era/The golden child című kollekció ismét izgalmas és új világba kalauzol.

A kollekció nyomott mintái hosszas kutatómunkával kiválasztott, autentikus erdélyi népművészeti minták, döntően rusztikus és naív, néhol már groteszk állatminták újrakeveréséből, átértelmezéséből és modernizálásából születtek Abodi Dóra tervezőasztalán, mintegy válaszként arra az örök polémiára, hogy a népművészeti motívumokat lehet-e olyan újszerűen használni, hogy kizárólag inspirációként, áttételes/indirekt és semmiképpen sem evidens utalásként szolgáljon a modern városi ember ruhatárában. A kollekció rusztikus inspirációi a székelykapuk áttört és geometrikus felületeire, valamint a bekecsek lyuggatott bőrdíszítéseire való laza utalásokban is megjelennek, de a végeredmény egy teljesen új világ, egy derűs, városi, szofisztikált, játékos, nőies, napsugaras tavasz-nyári világ.
Természetesen a Dora Abodi brand a tavaszi szezonra is különlegesebbnél különlegesebb, kézzel varrt, egyedileg tervezett és gyártatott fémkellékekkel ellátott táskakollekcióval készül. A visszafogott cluchokra, a márka új szimbóluma és védjegye, az " Iker Unisus" került fémveret formájában, a ferde vágású rojtos táskák fehér, lazacszín, púderrózsaszín, mentazöld színekben és különböző méretekben bukkannak fel, a kis négyzetes minitáskák ellenállhatatlanul csillognak, a rendkívül sikeres Phoenix Egg/Carpathian Warrior gömbtáska sorozat pedig két új modellel bővült, a teljes felületen páncélozott 'Helmet egg' táskával és a visszafogott fehér és arany 'Twisted fringe egg' táskával. A tavaszi szezontól bemutatásra kerül az 'Unisus metal clutch' sorozat első darabja, a teljes egészében kézzel készült fémtáska, amelyet az iker unisus-ok díszítenek fogó formájában.

A kézzel készült rusztikus fémékszerek (rózsás nyaklánc és fejdísz, bourbon-liliomos hajpántok, szegecses fémgallér, fém melltartó, óriás karika fülbevalók) és a márka pink cipőtalpaival ellátott bokacsizmák teszik teljessé a kollekciót.

A brand új honlapja és arculata is a 2012/13 ősz-téli kollekcióval elindított megújulási folyamat meghatározó lépcsőfoka.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...