2012. október 16., kedd

Dora Abodi Spring/Summer 2013 collection
















Fotó: Baráti Vince
Modell: Rebecca (Icon)
Haj: Richard Pozsonyi
Styling: Dora Abodi


Szeptember 25 és október 4 között a Paris Fashion Week-en kiállított, 2013 tavasz-nyár New Golden Era/The golden child című kollekció ismét izgalmas és új világba kalauzol.

A kollekció nyomott mintái hosszas kutatómunkával kiválasztott, autentikus erdélyi népművészeti minták, döntően rusztikus és naív, néhol már groteszk állatminták újrakeveréséből, átértelmezéséből és modernizálásából születtek Abodi Dóra tervezőasztalán, mintegy válaszként arra az örök polémiára, hogy a népművészeti motívumokat lehet-e olyan újszerűen használni, hogy kizárólag inspirációként, áttételes/indirekt és semmiképpen sem evidens utalásként szolgáljon a modern városi ember ruhatárában. A kollekció rusztikus inspirációi a székelykapuk áttört és geometrikus felületeire, valamint a bekecsek lyuggatott bőrdíszítéseire való laza utalásokban is megjelennek, de a végeredmény egy teljesen új világ, egy derűs, városi, szofisztikált, játékos, nőies, napsugaras tavasz-nyári világ.
Természetesen a Dora Abodi brand a tavaszi szezonra is különlegesebbnél különlegesebb, kézzel varrt, egyedileg tervezett és gyártatott fémkellékekkel ellátott táskakollekcióval készül. A visszafogott cluchokra, a márka új szimbóluma és védjegye, az " Iker Unisus" került fémveret formájában, a ferde vágású rojtos táskák fehér, lazacszín, púderrózsaszín, mentazöld színekben és különböző méretekben bukkannak fel, a kis négyzetes minitáskák ellenállhatatlanul csillognak, a rendkívül sikeres Phoenix Egg/Carpathian Warrior gömbtáska sorozat pedig két új modellel bővült, a teljes felületen páncélozott 'Helmet egg' táskával és a visszafogott fehér és arany 'Twisted fringe egg' táskával. A tavaszi szezontól bemutatásra kerül az 'Unisus metal clutch' sorozat első darabja, a teljes egészében kézzel készült fémtáska, amelyet az iker unisus-ok díszítenek fogó formájában.

A kézzel készült rusztikus fémékszerek (rózsás nyaklánc és fejdísz, bourbon-liliomos hajpántok, szegecses fémgallér, fém melltartó, óriás karika fülbevalók) és a márka pink cipőtalpaival ellátott bokacsizmák teszik teljessé a kollekciót.

A brand új honlapja és arculata is a 2012/13 ősz-téli kollekcióval elindított megújulási folyamat meghatározó lépcsőfoka.

3 megjegyzés:

Njoythestyle írta...

Jópofa kis kollekció, keveredett a székelykapu-minta a púderszínekkel, cuki! :) A 3. ruha már jöhetne is, szuper nyári öltözet! :)
Pusza: Reni

Unknown írta...

Imádom ezeket a színeket, mintákat.
Ez a kollekció abszolút rock...

Festy írta...

Szerintem is nagyon kellemes a színvilága... jó ránézni a ruhákra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...