2012. május 21., hétfő

Budapesten is bemutatták az új Zenith-kollekciót









Budapesten is bemutatták a Zenith legújabb modelljeit. Ebédel összekötött érdekes előadáson vehettünk részt. Hihetetelen élmény volt számomra ezeket a kézzel készített luxus órákat a kezembe fogni. :) Gyorsan készítettem  nektek néhányról fényképet. A fincsi ételeket is meg kellett örökítenem.... :)

Itt olvashattok érdekes információkat a Zenith órákról:

A luxusóra-márka életének leghíresebb óraszerkezetét, az El Primero kronográfot öltötték mai formába.
Az El Primero az első magas-frekvenciájú automata kronográf szerkezet, amelyet a Zenith Manufaktúra 1969-ben fejlesztett ki, és amivel a cég végérvényesen beírta magát az óragyártás történetébe. Az óraszerkezet billegője óránként 36 ezer rezgést végez, 1/10 másodpercnyi pontosságával mindmáig a legpontosabb, sorozatgyártásban készülő automata kronográf a világon. Ez azért van így, mert míg a többi óraszerkezetben a billegő legfeljebb másodpercenkénti nyolc rezgéssel mozog, addig az El Primero ugyanabban a másodpercben tizet üt. 2000-től a márka úgy döntött, hogy a védjegyévé vált El Primero csakis Zenith órákba kerülhet a továbbiakban, más óragyártónak nem értékesítenek belőle. Az idei bázeli óravásárra készült új kollekció pedig egyenesen az El Primero legendára épül.


A név kötelez
Csak kevesen dicsekedhetnek olyan szigorú márkaszemlélettel, mint a Zenith. Amikor valaki Zenith órát vásárol, teljességgel biztos lehet abban, hogy az órát elejétől a végéig a svájci Le Locle-ben működő Manufaktúrában fejlesztették ki és állították elő. Sőt a mívességet annyira szigorúan veszik, hogy még az órakészítő szerszámok is kézzel készülnek. Szabály továbbá, hogy minden Zenith óra kötelezően Zenith óraszerkezettel készülhet csak. Az 1865-ben alapított Manufaktúrában (a Zenith nevet 1911-től használják) ma is közel hatvanféle órakészítő szakma késviselői dolgoznak együtt. Szakértelmüknek köszönhetően 176 szabadalom és 180 különböző óraszerkezet készült, amelyeket 500 szerkezetváltozatban gyártanak. A Manufaktúrát jelenleg éppen bővítik és felújítják, a tervek szerint a felújítás után az eddigi 230 alkalmazott helyett 500 órakészítőnek ad majd otthont. Ezzel nyilván bővül majd a gyártás is, most évente 30 000 Zenith órát értékesítenek a világon.


Zenith-rajongó hírességek
Sokat elárul egy óráról, hogy ki viseli. A határokat feszegető hírességek közül Zenith órát hordott többek között Amundsen az Északi- és Déli-sarkra vezető útján, Louis Blériot a La Manche-csatorna átrepülésekor, John F. Kennedy, Mahatma Gandhi vagy Jean-Louis Étienne francia orvos, miközben átrepült légballonjával az Északi-sark felett. Manapság Keith Richard, a Rolling Stones oszlopos tagja, Bill Clinton, Tommy Hilfiger hord büszkén Zenith karórát. Nemsokára pedig egy Zenith óra lépi majd át elsőként a hangsebességet a sztratoszférával közvetlen kölcsönhatásban.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...