2012. május 21., hétfő

STREET FASHION MÚZEUM - Kiállítás a Kiscelli Múzeumban

Az utca divatja egykor és ma


Itt van egy kis programajánló az utca divat kedvelőinek!
Még annyi érdekességnek, hogy engem is beválasztottak az 50 karakterbe, így látható rólam is egy fotó.:) Már izgatottan várom a kiállítást!


A www.FashionDays.hu online divat outlet támogatásával jött létre Kiscelli Múzeum STREET FASHION MÚZEUM - Az utca divatja egykor és ma című interaktív kiállítása, amely 100 év utcadivatjának, a hétköznapi emberek mindennapi öltözködésének, nő- és férfiideáljainak változását mutatja be az S vonaltól a harang kalapon, a hordó szoknyán és a mini őrületen át egészen a 2010-es évek trendjeiig, a saját, a www.fortepan.hu online magán fotógyűjtemény, illetve a http://www.streetfashionbudapest.hu/ anyagaira építve magyar és angol nyelven.

A Street Fashion az utca divatja, amit a hétköznapi emberek teremtenek a magazinokban látott trendektől függetlenül vagy éppen az által ihletve, saját társadalmi hovatartozásuk, személyiségük kifejezésére. Az ezt megörökítő streetfashion oldalak és blogok gyors terjedésére és népszerűségére reagálva hívta életre Simonovics Ildikó két évvel ezelőtt a Kiscelli Múzeumban a MADOK program támogatásával a www.streetfashionbudapest.hu online archívumot, amely az oldal fotósai és felhasználói által feltöltött stílusképek révén komoly trend-és stílusfigyelő forrássá nőtte ki magát a divatimádók körében, a kortárs divatgyűjtemény gyarapításban pedig nemzetközi szinten is egyedülálló szerepet tölt be.

A kiállítás Utca divat ANNO része a hétköznapi emberek öltözködését tekinti át az 1900-as évektől, míg az Utca divat MOST rész a magyar divatblogszféra történetét villantja föl, és a www.streetfashionbudapest.hu 50 karakterét mutatja be, akik a mai divat legjellemzőbb stílusirányzatait képviselik. Az oldal 2010-es arcaival készített interjúkba is belehallgathatunk, továbbá a gardróbfelmérések eredményeit is megtudhatjuk, ha ellátogatunk a Kiscelli Múzeumba.

Sőt, mi magunk is részesei lehetünk a kiállításnak: bárki gyarapíthatja a múzeumi tárgyak sorát, ha a kihelyezett polcokra teszi akár a régmúlt, akár a ma divatjával kapcsolatos ereklyéit, és fel is kartotékozhatja azt, vagy saját divatfotóival, emlékeivel, észrevételeivel hagyhat nyomot az erre kiállított falon.


Helyszín és nyitva tartás: Kiscelli Múzeum, templomtér, 1037 Budapest, Kiscelli utca 108.

Megtekinthető 2012. június 22 - augusztus 21 között hétfő kivételével minden nap, 10.00-18.00 óráig

Bővebb információ:


Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...