2012. február 1., szerda

Travel: Surfing on Kuta beach in Bali
















Az utazás rovattal egy kicsit meg vagyok csúszva, így csak most kezdem a beszámolókat a tavalyi nyaralásról. Ezúttal a kiszemelt úticél Indonézia egyik gyöngyszeme Bali volt. Már sokat hallottam róla, hogy Kuta beach-en vannak Ázsia egyik legjobb szörfös terepei. Tavaly próbáltam ki először a hullám lovaglást Szumátrán és nagyon nagy élményt adott. Ezen felbuzdulva még nagyobb hullámokra vágytam… :) Általában a makacs fejem után szoktam menni és most sem hallgattam az oktatóra. Én már délelőtt szörfözni akartam, viszont akkor nem ajánlott, mert hatalmasak a hullámok. Úgy gondoltam, h már tudok állni a deszkán és ez bőven elég lesz… Iszonyatos ereje volt az óceánnak… Próbáltam beevezni, de hiába. Szerencse, hogy csak a part közelében evickéltem, amikor kitépte a kezemből a szörföt, és a lábamra kötött gumi visszarántotta a deszkát, ami egyenesen beleszállt a fejembe… a hullám meg bedarált. Azt hiszem, a védő angyalom ekkor is velem volt, hogy nem vesztettem el az eszméletemet…. És ki tudtam kúszni a partra. Az orromból ömlött a vér, mindenem piros volt. Egy szingapúri csoport éppen szörf órákat vett a parton. Rémült fejjel néztek engem. Lehet, hogy ők már nem fognak vízi órákat venni!? :) Délután mikor kisebb hullámok lettek és sikerült feldolgoznom az élményeket, újból felmerészkedtem a deszkára… :)

I have neglected the travelling section recently, so I'll start the reports about last year's summer holiday now. This time our destination was one of the pearls of Indonesia, Bali. I had heard it many times that Kuta beach was among the best places to surf in Asia. I had tried surfing first on Sumatra in the previous year and it was a great experience. Inspired by this I desired for even bigger waves... :) I am usually stubborn and I again didn't listen to the instructor. I wanted to surf in the morning but at that time it is not recommended because of the huge waves. I thought it would be enough that I could stand on the board... The ocean was extremely powerful. I tried to paddle in but it was in vain. Luckily I was floating near the coast when the water tore the board out of my hands and the elastic band tied to my leg pulled back the board suddenly onto my head... then the wave pulled me down. My guardian angel must have been with me again as I didn't lose my consciousness... And I could crawl back to the beach. My nose was bleeding, all my body was red. A group from Singapore was having surfing lessons on the beach and they were looking at me with fear. Perhaps they will give up their lessons!?:) In the afternoon when the waves became smaller and I managed to deal with my previous experience, I dared to go back on the board... :)

7 megjegyzés:

Viktória írta...

gyönyörűek a képek! A szörfös kalandod elég rémisztő, én ott maradtam volna... :D
Az utolsó képek miatt most meg éhes lettem :D

Festy írta...

Remiszto volt az elmeny, de szerencsere nem ment el a szorfozestol a kedvem. Ohh most en is ugy ennek azsiai kajat.... :))

petralibenyi írta...

Csodálatosak a képek, nagyon szép hely. Óó én szörfözni nem mernék,szóval bátor vagy, na meg elmondhatod, hogy próbáltad már.

Névtelen írta...

I like what you guys are usually up too. This type of clever work and coverage!
Keep up the awesome works guys I've incorporated you guys to my personal blogroll.

Look at my web blog; vakantievilla frankrijk

Névtelen írta...

Thanks very nice blog!

Feel free to surf to my webpage - france 24 francais

Névtelen írta...

Howdy! I could have sworn I've been to this blog before but after checking through some of the post I realized it's
new to me. Anyhow, I'm definitely delighted I found it and I'll be
book-marking and checking back frequently!

my weblog - vakantiehuizen

Névtelen írta...

I am sure this paragraph has touched all the internet viewers, its really really good post on building up new web site.


my webpage - vakantiehuizen frankrijk huren

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...