2013. február 13., szerda

Barnoff Tamara 2013-as tavaszi/nyári kollekciója











A türkiz, borostyán és kristályos fehérek festői palettáját antik mozaik felületek ihlették.

A nyugodt, békés csend zálogaként a 2013-as tavasz-nyári kollekció találóan a „Women’s Silence” nevet kapta.  A darabokból sugárzik a lágy nőiesség, amelyek egyszerre finomak és izgalmasak.  Az egyedi harmóniát egy különös kontraszt hozza létre:  a visszafogott színek és finom sziluettek elragadóan alkotnak összhangot az éles, kardinális geometriájú, mértani szegélyekkel.
Barnoff női ideálja ismeri a nyugalmat, biztonságot, ugyanakkor végtelenül erős és lázadó is egyben. Lázad, mert szembeszáll az élet akadályaival és leküzdi azokat. Ettől válik méltóságteljessé, tiszteletreméltóvá és fenségessé.

A hordhatóság és a praktikum is alapvető pillérei a koncepciónak. Minden darab: a szoknyák, felsők, nadrágok, blézerek és kiegészítők jól kombinálhatóak egymással, különböző stílusú öltözetek állíthatóak össze belőlük bármely alkalomra. Az elegáns szettektől kezdve a kényelmes smart casualon át, egészen az egyedi megjelenésig, rengeteg variánst rejt ez a kollekció.

A domináns színek a meleg mediterrán tájakat idézik a borostyán, krém, fehér, bézs, sötétbarna valamint a halvány rózsaszín árnyalatokon keresztül. A déli országok esti naplementéinek emlékeiről a türkizek gondoskodnak. Az olivazöld blézereken és leggings-eken arany tündököl. A fekete, estélyi felöltőkkel bármely nappali együttes azonnal alkalmi, estélyi öltözetté avanzsálható.


A márka
A Barnoff márkát Tamara Barnoff alapította 2004-ben, Magyarországon. Tamara saját, egyedi stílusát és életfilozófiáját örökíti meg alkotásaiban, s ezzel új irányt szab a tervezésben. A márka égisze alatt tervez és készít prêt-à-porter kollekciókat nőknek és férfiaknak, lélegzetelállító haute couture kreációkat, cipőket, kiegészítőket és szemüvegeket. Privát klientúrája mellett aktív résztvevője a divat világának, továbbá filmeknek és színházaknak is dolgozik.
A szabadság és szeretet alapvető emberi igények. Az ember az igazi érték, minden más csupán eszköz. Minden ember megérdemli, hogy igazán övé legyen a ruha, amit visel. A ruhadarabok nem birtokolhatják az embert, megmutatják a személyiséget, szabadságot adnak, nem bekerítenek és befolyásolnak.
A Barnoff túllép a generációk határain, Tamara minden életkorban viselhető darabokat alkot. A Barnoff márka égisze alatt készülő alkotások a lázadó szellemű ember ruhatárát adják, aki nem fél különbözni, elfogadó, nem fél a változástól, szabad és nyitott.
Tamara Barnoff 1975-ben született Tbilisiben, Grúziában. 15 évesen kezdett tervezni, 2004-ben lányával Budapestre költözött, s ma együtt dolgoznak. A tervező ígérete az örök változás, a folyamatos megújulás, hisz minden változik, akár az élet, és a természet maga.


Stáb:
Photo : Vivienne Balla
Styling : Anett Fuster
Hair : Norbert Kozma
Makeup: Natasa Kovalik
Model :  Dora at visagemodels




Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...